Andrahandsuthyrning, Ansvar, Barnvagnsrum, Blomlådor, Brandskydd, Cyklar, Förbud, Försäkring, Grilla, Luftfilter, Månadsavgift, Namnskylt, Nycklar, Parabol, Parkering, Skadedjur, Sophantering, Styrelse, Styrelsearbete, Städdagar, Tillstånd, Trädgårdsgrupp, Utelåst, Valberedning, Vattenskada, Ventilation, Övrigt.
Andrahandsuthyrning
Du finner all information under fliken Särskild Information på hemsidan.
Ansvar
Enligt stadgarna är du som medlem ansvarig för allt inom lägenheten som fungerande avlopp, ytterdörr och balkonginglasning.
Barnvagnsrum
I detta utrymme går det bra att ställa barnvagnar, sparkcyklar och även pulkor. Här skall dock inga cyklar stå. Cyklar som återfinns här kommer att flyttas till cykelrummet.
Blomlådor
Eventuella blomlådor skall sitta på insidan av balkongräcket. Detta gäller inte medlemmar på gatuplan. Var aktsam då du vattnar dina blommor så att grannen under inte påverkas negativt.
Brandskydd
Trapphusen är allas gemensamma nödutgång vid brand och krislägen. Dessa ytor skall vara tomma. Det skall vara fritt från cyklar, barnvagnar och andra saker.
Det skall finnas fungerande brandvarnare i alla lägenheter, i eller i anslutning till sovrum. Kontrollera med jämna mellanrum att brandvarnaren blinkar samt tryck på knappen så du hör att den fungerar. Byt gärna batteri en gång per år så är du på den säkra sidan. Detta är också omtänksamt för dina grannar då de slipper höra pipet från brandvarnaren om batteriet tar slut. Vissa brandvarnare piper i en vecka om du exempelvis skulle vara bortrest. Komplettera gärna brandskyddet med en pulverbrandsläckare och en brandfilt.
Cyklar
Cyklar skall antingen ställas i cykelrummet eller parkeras utanför fastigheten på avsedd plats. Eftersom utrymmet i cykelrummet är begränsat sker återkommande en inventering över de cyklar som ej används. Dessa cyklar omhändertas och förvaras hos oss i sex månader. Efter att vi först kontrollerat med polisen att de inte är anmälda stulna eller saknade, gör vi oss av med dem.
Förbud
Håltagning får inte ske i fasaden då det kan påverka fasadens tätskikt. Det är inte heller tillåtet att installera en köksfläkt/spiskåpa med fläkt/motor.
Försäkring
Föreningen har för samtliga lägenheters räkning genom ett separatavtal med försäkringsbolaget Nordeuropa Försäkring tecknat det tillägg som benämns bostadsrättstillägg. Tumregeln är att denna försäkring gäller för allt som man inte kan ta med sig såsom golv och ytterdörr. Vid skada kontaktas styrelsen. Lösöre och exempelvis cyklar skall omfattas av en privat hemförsäkring.
Grilla
Ingen form av grillning får ske på balkonger, uteplatser eller på föreningens mark. Att grilla går bra vid grusplanen mot skolan.
Luftfilter
Det är viktigt för ett bra inomhusklimat att regelbundet byta lägenhetens luftfilter. Luftfiltren bekostas av föreningen och utlämnande av dessa sköts av styrelsen. Du bör emellanåt rengöra filtret i köksfläkt samt frånluftsventiler i wc och badrum.
Månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP telefoni (ej samtalskostnad). I avgiften ingår även försäkring bostadsrättstillägg.
Föreningen har anlitat Fastum för ekonomisk förvaltning. Det är Fastum som skickar ut avier för betalning av månadsavgiften. Enklast betalar du månadsavgiften med autogiro.
Namnskylt
Namnskylt på dörr och brevlåda sköts av vår fastighetsskötare Nabo på uppdrag av styrelsen. Om det saknas namnskylt eller om något är fel kontaktar ni själva Nabo felanmalan@nabo.se. Uppge vilken förening ni tillhör och vad ni önskar få åtgärdat.
Nycklar
Med lägenheten skall det följa med minst tre lägenhetsnycklar, en elskåpsnyckel samt brevlådenyckel. Elskåpet finner du på lägenhetsplanet precis utanför lägenheten. Lägenhetsnyckeln går även till barnvagnsrum, cykelrum samt porten in till fastigheten.
Parabol
Parabol får varken sättas fast på balkongräcket eller på fasaden.
Parkering
Föreningen har 41 parkeringsplatser för bilar varav 3 är avsedda till rörelsehindrade och 14 av dessa platser har laddstation. Det skrivs ett hyresavtal mellan parterna som löper med en ömsesidig uppsägningstid om 3 månader.
- P – plats utan elutag pris 400 kr/ mån
- P- plats med motorvärme pris 500kr/ mån (avgift inkl elanvändning för motorvärmare)
- P- plats med laddstationer pris 600 kr/mån ( inkl. moms på 200 kr)
Månadshyran betalas i förskott.
P-platserna hanteras via en kö som administreras av Hillevi Busch i styrelsen, mail: hillevi.busch@gmail.com
Vid ledig p-plats kontaktas den första i kön för kontraktsskrivning. Grundtanken är att det skall finnas en p-plats till varje lägenhet medan man idag kan ha flera p-platser. Skulle efterfrågan öka kan de med flera p-platser riskera en uppsägning av en av dessa. Vill man byta p-plats kan man ställa sig i kö för denna. Observera att man då skall ha en p-plats att lämna i inbyte.
P-platsen är avsedd för parkering och ingenting annat. Vad gäller skötseln av p-platsen som exempelvis att skotta snö, sanda eller att ta bort löv ansvarar den som hyr p-platsen.
Observera att man vid flytt från fastigheten ej har rätt att ha kvar p-platsen. Man kan inte heller överlåta p-platsen till den nya medlemmen. Har du en p-plats med eluttag skall du också returnera nyckeln till denna. Enklast lämnar du nyckeln i föreningens brevlåda i porten på Bergslagsvägen 74.
Det finns också möjlighet att hyra parkeringsplats på parkeringsdäcket mellan vår fastighet och Åkeshovsbadet. Dessa platser administreras av Stockholm Parkering, telefon 08-7229600.
Skadedjur
Upptäcker du skadedjur i din lägenhet skall du kontakta ditt försäkringsbolag.
Sophantering
Föreningen har tre sopsorteringsrum där du kan lämna hushållssopor, tidningar, papper och kartong, plast, metall, batterier samt färgat och ofärgat glas. Tänk på att riva sönder kartonger eller platta till för att minska volymen. Du skall endast lägga hushållssopor i kärl så att locket går att stänga. Om det är fullt får du välja ett annat kärl. Betänk att hantering av sopor bör skötas för allas trevnad. För grovsopor och miljöfarligt avfall finns närmaste återvinningscentral på Linta Gårdsväg 16.
Styrelsen
Kontaktuppgifter till medlemmarna i styrelsen finns nere vid porten i varje fastighet eller på hemsidan under fliken BRF Kyrksjölöten.
Styrelsearbete
Brf Kyrksjölötens styrelse består av medlemmar i föreningen eller boende i fastigheten. Som medlem eller boende är det därför möjligt att du kan komma att bli tillfrågad att ingå i styrelsen.
Städdagar
Föreningen har för avsikt att ha en städdag på våren samt en dag på hösten. Det är frivilligt att närvara medan det är roligare ju fler vi blir.
Tillstånd
Du behöver föreningens tillstånd vid andrahandsuthyrning, renovering och balkonginglasning. Om du är osäker är det bättre att fråga en gång för mycket. Du finner mer information under fliken Särskild Information på hemsidan.
Trädgårdsgrupp
Är du intresserad av perenner och har gröna fingrar? Föreningen har ett antal gräsmattor, buskage och träd som behöver pysslas om. Om det finns intresse är du välkommen att hjälpa till med detta. Är det förankrat med styrelsen betalas växter och verktyg av föreningen.
Utelåst
Det kan vara bra att ha en extranyckel hos någon pålitlig granne eller bekant för att lösa detta. Om inte får man tillkalla låssmed och får själv stå för kostnaden.
Valberedning
Brf Kyrksjölöten har en valberedningen vars främsta funktion är att ge förslag till nya förtroendevalda som skall ingå i styrelsen. Valberedningen består av medlemmar i föreningen eller boende i fastigheten varför det är möjligt att du kan komma att bli tillfrågad att ingå i valberedningen.
Vattenskada
Om du råkar ut för en vattenskada kontaktar du Nabo.
- Telefon/växel: 010-288 00 00
- Felanmälan: 010-288 00 26
- E-post: felanmalan@nabo.se
Observera att utryckning för åtgärdande av mindre fel eller fel av icke akut karaktär debiteras den som anmält felet. Om du är osäker på om det är ett akut fel som måste åtgärdas direkt så kontakta först någon ledamot i styrelsen. Kontaktuppgifter till styrelseledamöter finns anslagna i trapphusen och på hemsidan.
Ventilation
Tänk på att rengöra frånluftsventilerna i badrum och wc löpande.
Övrigt
Föreningen tar gärna emot förslag på förbättringar och funderingar. Du kan lämna förslag i föreningens brevlåda i porten på Bergslagsvägen 74 eller digitalt via Brf Kyrksjölötens BoAppa.